Bornholms eget flag.

Bornholm

Juni 2013

Bornholms eget flag.

Bornholmerfærgen - Katamaranen Leonora-Christina som sejler mellem Ystad og Rønne.

 

Bornholm, den lille danske ø langt ude i Østersøen som ligger meget tættere på Sverige end på Danmark. Øen som kaldes solskinsøen og klippeøen, øen som kalder røget sild for guld! øen med ca. 42.000 mennesker og som er Danmarks østligste punkt, den måtte vi besøge...

Et godt tilbud i vores lokale avis og vi var på vej til Bornholm med færgen fra Ystad til Rønne som kun er en time og tyve minutter om at sejle derover. Verdens største katamaran sejler denne tur. Vi tog af sted tidligt mandag morgen og skulle sejle klokken 8.30 fra Ystad, vejret var heldigvis godt og vindstille så turen over var behagelig, båden sejlede med 70 km/t. og vi ankom til Rønne forholdsvis tidligt. Efter en rundtur i Rønne og med et stort og lækkert studenterbrød i maven, var vi klar til at tjekke ind på hotellet. Endnu en god oplevelse, da hotel Griffen viste sig at være et dejligt hotel og vores værelse var lækkert med den mest fantastiske udsigt og altan ud over havet og med solnedgang i horisonten som viste sig fra sin bedste side både mandag og tirsdag aften. Mandag kørte vi til Aakirkeby og Hasle.

Tirsdag startede godt med en super lækker morgenmads Bufé med al hvad man kan tænke sig af lækkerier, herefter kørte vi til Hasle og Nyker hvor vi så rovfugleshow, en kæmpe oplevelse med mange flotte fugle og meget dygtige fugle-folk.

Herefter kørte vi til Helligpeder, Teglkås og så til Hammershus ruin af en middelalderborg  fra år 1255 som er bygget på en 74 meter høj klippe og med en ringmur på 750 meter.

herefter til Sandvig, Allinge, Tejn, Gudhjem og Svaneke hvor vi besøgte bryghuset og Svaneke bolsjer. herefter kørte vi hjem til Rønne og vores hotel hvor vi skulle i spabad, på hotellet ligger nemlig Bornholms diamant spa og wellnes. En 1000 kvm. stor badeafdeling. Her var alt hvad man kunne ønske af bade, bassiner og saunaer, dampbade, massage og alt muligt andet. Juice, frisk frugt, kaffe og te, afslappende musik og lækre slap af stole. Udendørs boblebad med udsigt over havet, ja det kunne ikke være bedre.

Vi sluttede tirsdagen af med rødvin på værelset og fodbold i TV (Danmark - Armenien 0-4) solnedgang og afslapning.

Onsdag startede som tirsdagen med morgenmads Buffet og så et tur til Dueodde strand, Nexø og så til Ekkodalen og Rytterknægten som er Bornholms højeste punkt. Efter en 5 km. lang gå-tur i skoven kørte vi hjem på hotellet og endnu en tur i spa-afdelingen. Herefter en lækker middag i hotellets restaurant og kaffe på værelset sluttede vi denne dag.

Torsdag var vores sidste dag på solskinsøen og denne dag startede som de andre med morgenmad og så endnu en tur til Ekkodalen, denne gang fra den rigtige side. Så gik turen igen til Hasle hvor vi spiste frokost i havnen og herfra til Rønne hvor vi fik kaffe og afskeds studenterbrød på det lokale konditori. Så gik turen til havnen for at tage færgen hjem til Ystad, endnu en behagelig tur over Østersøen. Fra Ystad hjem til Hanaskog, med en stor oplevelse rigere!

Kort over Bornholm.
Hotel Griffen Diamant spa. Svaneke Bryghus og restaurant. Bornholmerfærgen. Hjorth keramik værksted og museum. Bornholms rovfugle show.
Links til nogle af de steder vi besøgte på Bornholm.

 

Udsigten fra vores værelse og altan.

Billeder taget fra altanen med solnedgangen som et smukt maleri.
Bornholms guld!
Efter veloverstået sejltur er det rart med en kop øl på en fortovsrestaurant i Rønne.
Hammershus ruin.
Billede fra Svaneke bryghus og restaurant.
Billede fra Dueodde strand med det fintkornede sand.
Billede fra skoven ved Ekkodalen og Rytterknægten hvor vi gik en 5 km. runde.
Her over Rytterknægten som er Bornholms højeste punkt.
Og et smukt billede fra Ekkodalen med heste og klipper.
og her får vi endnu en velfortjent øl, denne gang en rød Tuborg!

 

ROVFUGLE!

 

Hjorth keramik fabrik.

 

Den Bornholmske diamant spa.

  Luk siden

Karlabo...et lille hus i Sverige.